Корзина
13 отзывов
КУРС НА ОТЛИЧНЫЙ ОТДЫХ
+373
22
00-52-50
+373
22
00-52-60

BORSEC

Una dintre cele mai frumoase stațiuni din România este Borsecul. Orasul Borsec se afla la 26 km de Toplita pe drumul national 15 care duce spre Piatra Neamt. Inconjurat de Muntii Bistrita, Muntii Calimani, Muntii Gurghiu si Masivul Ceahlau, orasul este situat la o altitudine de 900 m. Este o veche statiune (cunoscuta din 1804), deschisa tot timpul anului, cu numeroase izvoare de ape minerale carbo-gazoase sau continand calciu, magneziu. Aceste ape sunt cunoscute pentru efectul lor benefic inca din a doua jumatate a secolului al XVI-lea. Statiunea este vizitata de multi turisti care vin pentru efectul curativ a apelor minerale, dar si pentru aerul puternic de munte si peisajul deosebit de frumos din zona.
Borsec este un oras situat in judetul Harghita, Transilvania, Romania.
Statiunea Borsec supranumita "Perla Carpatilor" este situata la o distanta de 26 km de orasul Toplita, pe drumul national Toplita - Piatra Neamt, in depresiunea Borsec, din nord-vestul judetului Harghita, la o altitudine de 900 m fata de nivelul marii.
Printre punctele turistice locale de seama aflate in padurile de brazi, care ofera bolnavilor si turistilor posibilitatea unor plimbari zilnice prescrise de medici, se numara: Sapte Izvoare aflat la 1550m de centrul statiunii.
Prin factorii naturali ai locului (aer, apa si mediu) precum si prin procedurile fizico-terapeutice speciale pot fi ameliorate o serie de afectiuni ale metabolismului, aparatului circulator, sistemului nervos, precum si de nutritie.
Localitatea este de asemenea favorabila atat pentru odihna cat si pentru amatorii de sporturi de iarna dar si amatorilor de pecuit sportiv in lacul Bicaz sau apele Bistricioarei.
Un segment care ia din ce in ce mai multa amploare si in aceasta regiune este agroturismul, pensiunile de acest tip fiind din ce in ce mai prezente in oferta de cazare a localitatii.
Sapte Izvoare, aflat la circa 1500 m de centrul statiunii.
Denumirea vine de la numarul izvoarelor care alimenteaza statiunea cu apa potabila.
Drumul nu este marcat, fiind larg, clar orientat, inscriindu-se intr-o poiana deschisa marginita in partea de vest de o padure.
Poiana Zanelor si "cariera de travertin", situate la cca 400 m de centrul statiunii, distanta putand fi parcursa intr-un sfert de ora.
In drum se gasesc izvoarele 10 si 11 pentru cura interna, precum si stadionul cu amenajarile sportive respective.
Grota ursilor (situata la circa 1200 m fata de centrul statiunii), un ansamblu de goluri adanci formate prin fenomenul de eroziune naturala a rocilor sub actiunea apelor de infiltratie (fenomen carstic).
Obiective turistice Borsec:
Izvorul Stravechi (Mofeta)
Izvorul Pierre Curie
Cetatea Bufnitelor
Pestera de Gheata
Muzeul Apelor Minerale
Pestera cu stalactite